Webbinarium om samverkan för ökad närvaro
Orsakerna till problematisk skolfrånvaro varierar och kan ofta vara komplexa. Samverkan mellan skola och socialtjänst är många gånger en viktig pusselbit till lösningen.
I det här webbinariet får du ta del av erfarenheter och lärdomar från Annica Elf och Sara Åqvist som arbetar i Team Domino. Teamet består av medarbetare från individ- och familjeomsorgsförvaltningen och grundskoleförvaltningen i Borås stad. Tillsammans arbetar de främjande, förebyggande och åtgärdande med skolornas närvaroarbete. De stöttar skola och socialtjänst bland annat genom handledning, utbildning och processtöd.


Om webbinariet
Det här webbinariet är en del av serien Samling fullföljda studier. Avsnittet spelades in i maj 2023. Webbinarieserien Samling fullföljda studier görs gemensamt av de delregionala kunskapsnoder för fullföljda studier som finansieras av Västra Götalandsregionens kraftsamling för fullföljda studier. Kunskapsnoderna finns i Göteborgsregionen, Fyrbodal, Skaraborg och Sjuhärad Boråsregionen.
Fler webbinarier
Ta del av fler webbinarier i serien Samling fullföljda studier.
Skolanknytning
Skolanknytning handlar om hur involverad eller distanserad en elev är i skolan och sitt skolarbete.
Klicka här för att se webbinariet
Digitala yrkesambassadörer
Yrkesambassadörer är ett sätt för skolan att genom med den vida studie- och yrkesvägledning öka elevernas motivation och framtidstro.
Klicka här för att se webbinariet
Relaterat material

Motivation och framtidstro genom prao
I den här filmen lär du dig hur prao kan användas för att stärka elevernas motivation och framtidstro. Du får tips och konkreta verktyg på vad ni från skolans håll kan göra – både före, under och efter – för att eleverna ska få ut så mycket som möjligt av sin praoperiod.

Så satsar Da Vinci-skolan i Ale på trygghet och delaktighet
Da Vinci-skolan i Ale har tagit ett helhetsgrepp kring närvarofrågan. Genom projektet SAON – Skolanknytning och närvaro – har skolan arbetat systematiskt med att skapa trygghet, delaktighet och motivation hos eleverna. Resultatet? Förbättrade skolresultat och högre trivsel.

Regionalt samarbete stärker anpassad gymnasieskola
Elever på anpassad gymnasieskola har ofta svårt att visa sina styrkor för arbetsgivare. Nu tar medlemmar i det regionala programrådet i Göteborgsregionen gemensamt fram ett nytt material för att visa på elevernas kunskaper. Målet är att ge eleverna bättre möjligheter att visa sina kunskaper och sin potential.