Webbinarium om övergången från grundskola till introduktionsprogram

Webbinarium om övergången från grundskola och introduktionsprogram

Detta webbinarium, som ingår i webbinarieserien Samling fullföljda studier, handlar om hur skolan kan stötta elever inför övergången till gymnasieskolans introduktionsprogram.

Medverkar gör Peter Kristensson som är programansvarig och förstelärare vid yrkesintroduktion på Lerums gymnasium och Carl Agnebrink, projektledare inom fullföljda studier på Göteborgsregionen. Tillsammans med sina kollegor leder Peter ett lokalt delprojekt inom ramen för satsningen Skolanknytning och närvaro, som finansieras av ESF.

Under webbinariet berättar Peter om projektets arbete med att förbättra övergången mellan grundskolan och introduktionsprogrammen. Du får veta mer om hur elevers behov och utmaningar i övergångsprocessen kan kartläggas och om hur lärare, skolledare, elever och vårdnadshavare kan samverka i utvecklingsarbetet. Du får också ta del av best practices och konkreta strategier som visat sig vara effektiva under projektets gång.

Målgrupp

Webbinariet är främst för dig som arbetar med att verkställa beslut som rör barn och unga, till exempel tjänstepersoner och yrkesverksamma som möter barn och unga i ditt arbete.

Mer information

Webbinariet ingår i serien Samling fullföljda studier. Serien görs gemensamt av kommunalförbunden i Boråsregionen, Fyrbodal, Göteborgsregionen och Skaraborg inom ramen för Västra Götalandsregionens kraftsamling för fullföljda studier.

Relaterat material

Föreläsning
Föreläsning

Digital halvdagskonferens om närvarofrämjande arbete 

För att främja närvaro och förebygga frånvaro i skolan krävs ett systematiskt arbete. Vad finns det för goda exempel och vad säger forskningen? Den 15 augusti bjuder Kunskapsnod fullföljda studier Sjuhärad in till en digital halvdagskonferens om att arbeta närvarofrämjande.

Föreläsning
Föreläsning

Samling Fullföljda studier

Webbinarier med goda exempel som ingår i serien Samling fullföljda studier. Serien görs gemensamt av kommunalförbunden i Boråsregionen, Fyrbodal, Göteborgsregionen och Skaraborg inom ramen för Västra Götalandsregionens kraftsamling för fullföljda studier.

Föreläsning

Föreläsning om psykisk hälsa

I den här föreläsningen berättar Sissela Nutley, doktor i kognitiv neurovetenskap, om hur du som förälder kan skapa goda förutsättningar för psykisk hälsa.