Kunskapsområdet sexualitet, samtycke och relationer 

I de nya läroplanerna som började gälla höstterminen 2022 finns nya skrivelser som gäller kunskapsområdet sexualitet, samtycke och relationer. Vad innebär detta för eleverna?

För att revideringar i läroplanen ska ha någon effekt på elevernas lärande och utveckling måste de realiseras i undervisningen.  I den här filmen berättar Lina Häger, processledare på Göteborgsregionen, om arbetet som krävs för att stärka undervisningen och få de reviderade läroplanerna att spela roll för eleverna. 

Mer information

Filmen spelades in under den nationella konferensen Sexualitet, unga och skolans roll 2021. Läs mer om den årliga konferensen på SRHR.se

Relaterat material

Artikel
Artikel

Så kan skolor motarbeta sexuella trakasserier ​

Sexuella trakasserier förekommer redan i mellanstadiet – det visar en avhandling av Andrea Valik, som nu är verksam vid FoU i Väst vid Göteborgsregionen. – Det här fenomenet är vanligare än vi trott och påverkar både barns psykiska hälsa och skolgång, säger hon.

Föreläsning
Föreläsning

Fysisk aktivitet för barn och unga

Kostnadsfria webbinarier som riktar sig till vårdnadshavare till barn mellan 6 och 17 år. Om hur rörelse och skärmtid påverkar barns fysiska och psykiska hälsa. Få tips om små förändringar och enkla verktyg som kan bidra till mer rörelse i vardagen och mindre skärmtid. Hur kan man hitta en lagom nivå för hållbara rörelsevanor?