Webbinarium om frisk- och riskfaktorer
Hur gör man för att fatta beslut som gynnar alla barn? Hur kan vi arbeta tillsammans för att komplettera stödet barnen får hemifrån, och på så sätt stärka deras möjligheter till ett gott liv?
Olika barn har olika gott stöd hemifrån. Genom att identifiera frisk- och riskfaktorer kan förskola, skola och andra verksamheter som möter barn och unga öka möjlighetetn till goda uppväxtvillkor för fler barn.
I det här webbinariet får du höra forskaren Camilla Pettersson berätta om hur beslutsfattare kan arbeta för att gynna barns uppväxtvillkor.
Målgrupp
Informationen är främst riktad till dig som fattar beslut som påverkar barn och unga, exempelvis politiker i utbildningsnämnder, socialnämnder och kommunfullmäktige. Informationen kommer att vara relevant även för dig som arbetar med att verkställa beslut som rör barn och unga, till exempel tjänstepersoner och yrkesverksamma som möter barn och unga i ditt arbete.
Mer information
Webbinariet ingår i serien Samling fullföljda studier. Serien görs gemensamt av kommunalförbunden i Boråsregionen, Fyrbodal, Göteborgsregionen och Skaraborg inom ramen för Västra Götalandsregionens kraftsamling för fullföljda studier.
Fler webbinarier
Ta del av fler webbinarier i serien Samling fullföljda studier.
Samverkan för ökad närvaro
Orsakerna till problematisk skolfrånvaro varierar och kan ofta vara komplexa. Samverkan mellan skola och socialtjänst är många gånger en viktig pusselbit till lösningen.
Klicka här för att se webbinariet
Skolanknytning
Skolanknytning handlar om hur involverad eller distanserad en elev är i skolan och sitt skolarbete.
Klicka här för att se webbinariet
Digitala yrkesambassadörer
Digitala yrkesambassadörer kan stärka elevers motivation och framtidstro. Mötet med olika yrken kan även bidra till att minska antalet gymnasieomval och studieavbrott.
Klicka här för att se webbinariet
Relaterat material
Digital halvdagskonferens om närvarofrämjande arbete
För att främja närvaro och förebygga frånvaro i skolan krävs ett systematiskt arbete. Vad finns det för goda exempel och vad säger forskningen? Den 15 augusti bjuder Kunskapsnod fullföljda studier Sjuhärad in till en digital halvdagskonferens om att arbeta närvarofrämjande.
Webbinarium om övergången från grundskola till introduktionsprogram
Detta webbinarium handlar om hur skolan kan stötta elever inför övergången till gymnasieskolans introduktionsprogram. Medverkar gör Peter Kristensson som är programansvarig och förstelärare vid yrkesintroduktion på Lerums gymnasium.
Samling Fullföljda studier
Webbinarier med goda exempel som ingår i serien Samling fullföljda studier. Serien görs gemensamt av kommunalförbunden i Boråsregionen, Fyrbodal, Göteborgsregionen och Skaraborg inom ramen för Västra Götalandsregionens kraftsamling för fullföljda studier.