Webbinarium om samverkan för ökad närvaro

Orsakerna till problematisk skolfrånvaro varierar och kan ofta vara komplexa. Samverkan mellan skola och socialtjänst är många gånger en viktig pusselbit till lösningen.

I det här webbinariet får du ta del av erfarenheter och lärdomar från  Annica Elf och Sara Åqvist som arbetar i Team Domino. Teamet består av medarbetare från individ- och familjeomsorgsförvaltningen och grundskoleförvaltningen i Borås stad. Tillsammans arbetar de främjande, förebyggande och åtgärdande med skolornas närvaroarbete. De stöttar skola och socialtjänst bland annat genom handledning, utbildning och processtöd. 

Om webbinariet

Det här webbinariet är en del av serien Samling fullföljda studier. Avsnittet spelades in i maj 2023. Webbinarieserien Samling fullföljda studier görs gemensamt av de delregionala kunskapsnoder för fullföljda studier som finansieras av Västra Götalandsregionens kraftsamling för fullföljda studier. Kunskapsnoderna finns i Göteborgsregionen, Fyrbodal, Skaraborg och Sjuhärad Boråsregionen. 

 

Fler webbinarier

Ta del av fler webbinarier i serien Samling fullföljda studier.

 

Skolanknytning

Skolanknytning handlar om hur involverad eller distanserad en elev är i skolan och sitt skolarbete.

Klicka här för att se webbinariet

Digitala yrkesambassadörer

Yrkesambassadörer är ett sätt för skolan att genom med den vida studie- och yrkesvägledning öka elevernas motivation och framtidstro. 

Klicka här för att se webbinariet

Relaterat material

Föreläsning

Webbinarium om övergångar

22 maj är det dags för nästa webbinarium i serien Samling fullföljda studier. Den här gången ligger fokus på hur skolan kan stötta elever inför övergången till gymnasieskolans introduktionsprogram.