Samtalskarta som stärker samverkan
För att stärka ett samverkansarbete behöver vi ibland prata om hur och med vilka man samarbetar, inte bara om ämnet man samarbetar kring. En samtalskarta kan vara en bra utgångspunkt för att synliggöra samverkansprocesser och formerna för samarbete.
Samtalskartan bygger på olika modeller och teorier om samarbete. Den kan användas som underlag i enskilda möten eller som ett verktyg för större förändringsprocesser. Innehållet bygger på modeller och teorier om hur faser och roller som kan uppstå inom ramen för samarbete mellan olika personer och grupper.

Mer information
Samtalskartan är en sammanfattning av flera olika modeller för processer och projekt. Den utgör ett diskussionsunderlag för att synliggöra ett projekt eller en process olika skeden och samverkansparternas olika roller.
Kartan har tagits fram av Göteborgsregionens avdelning för miljö- och samhällsbyggnad.
Relaterat material

Motivation och framtidstro genom prao
I den här filmen lär du dig hur prao kan användas för att stärka elevernas motivation och framtidstro. Du får tips och konkreta verktyg på vad ni från skolans håll kan göra – både före, under och efter – för att eleverna ska få ut så mycket som möjligt av sin praoperiod.

Så satsar Da Vinci-skolan i Ale på trygghet och delaktighet
Da Vinci-skolan i Ale har tagit ett helhetsgrepp kring närvarofrågan. Genom projektet SAON – Skolanknytning och närvaro – har skolan arbetat systematiskt med att skapa trygghet, delaktighet och motivation hos eleverna. Resultatet? Förbättrade skolresultat och högre trivsel.

Regionalt samarbete stärker anpassad gymnasieskola
Elever på anpassad gymnasieskola har ofta svårt att visa sina styrkor för arbetsgivare. Nu tar medlemmar i det regionala programrådet i Göteborgsregionen gemensamt fram ett nytt material för att visa på elevernas kunskaper. Målet är att ge eleverna bättre möjligheter att visa sina kunskaper och sin potential.