Samtalskarta som stärker samverkan
För att stärka ett samverkansarbete behöver vi ibland prata om hur och med vilka man samarbetar, inte bara om ämnet man samarbetar kring. En samtalskarta kan vara en bra utgångspunkt för att synliggöra samverkansprocesser och formerna för samarbete.
Samtalskartan bygger på olika modeller och teorier om samarbete. Den kan användas som underlag i enskilda möten eller som ett verktyg för större förändringsprocesser. Innehållet bygger på modeller och teorier om hur faser och roller som kan uppstå inom ramen för samarbete mellan olika personer och grupper.

Mer information
Samtalskartan är en sammanfattning av flera olika modeller för processer och projekt. Den utgör ett diskussionsunderlag för att synliggöra ett projekt eller en process olika skeden och samverkansparternas olika roller.
Kartan har tagits fram av Göteborgsregionens avdelning för miljö- och samhällsbyggnad.
Relaterat material

Samverkan för ökad närvaro
I det första avsnittet av webbinarieserien Samling fullföljda studier medverkar Team Domino från Borås stad. De berättar sitt samverkansarbete mellan förvaltningarna.

Samverkan med individen i centrum
När olika förvaltningar och aktörer ska samverka är det viktigt att arbetet utgår från individens behov. Men hur fungerar det i praktiken?

Koll på läget: “Vi behöver slå oss ihop”
I premiäravsnittet av podden Koll på läget bjuds forskaren och författaren Malin Gren Landell in för ett samtal om skolfrånvaro, uppföljning – och så lite grann om skidåkning.