Webbinarium om skolanknytning

Webbinarium om skolanknytning

Skolanknytning handlar om hur involverad eller distanserad en elev är i skolan och sitt skolarbete. Att stärka elevers skolanknytning är en viktig del i arbetet med att fler ska trivas i skolan och fullfölja sina studier.

Forskning visar att en gemensam riskfaktor bland elever som riskerar att avbryta sina studier är att de har en svag skolanknytning.

I det här webbinariet får du veta mer om hur skolan kan arbeta för att stärka skolanknytningen hos alla sina elever. Du får också ta del av aktuell forskning och konkreta tips för arbetet.

Medverkar gör Lina Häger, grundskollärare som idag arbetar som processledare på Göteborgsregionen med frågor som rör problematisk skolfrånvaro och fullföljda studier.

Mer information

Webbinariet är det andra i serien Samling fullföljda studier. Serien görs gemensamt av kommunalförbunden i Boråsregionen, Fyrbodal, Göteborgsregionen och Skaraborg inom ramen för Västra Götalandsregionens kraftsamling för fullföljda studier.

Fler webbinarier

Ta del av fler webbinarier i serien Samling fullföljda studier.

 

Samverkan för ökad närvaro

Skolanknytning handlar om hur involverad eller distanserad en elev är i skolan och sitt skolarbete.

Klicka här för att se webbinariet

Digitala yrkesambassadörer

Yrkesambassadörer är ett sätt för skolan att genom med den vida studie- och yrkesvägledning öka elevernas motivation och framtidstro. 

Klicka här för att se webbinariet

Frisk- och riskfaktorer

Genom att identifiera frisk- och riskfaktorer kan vi tillsammans stärka barns uppväxtvillkor och deras förutsättningar att klara sina studier.

Klicka här för att se webbinariet

Relaterat material

Föreläsning
Föreläsning

Samling Fullföljda studier

Webbinarier med goda exempel som ingår i serien Samling fullföljda studier. Serien görs gemensamt av kommunalförbunden i Boråsregionen, Fyrbodal, Göteborgsregionen och Skaraborg inom ramen för Västra Götalandsregionens kraftsamling för fullföljda studier.

Föreläsning

Föreläsning om psykisk hälsa

I den här föreläsningen berättar Sissela Nutley, doktor i kognitiv neurovetenskap, om hur du som förälder kan skapa goda förutsättningar för psykisk hälsa.

Föreläsning

Webbinarium om övergångar

22 maj är det dags för nästa webbinarium i serien Samling fullföljda studier. Den här gången ligger fokus på hur skolan kan stötta elever inför övergången till gymnasieskolans introduktionsprogram.